Wednesday, 7 December 2011

Najwa Mahiaddin - Got To Go

PMS


Hai u'all......aku skng emosi tgh xstabil.....so org sekeliling aku kene faham la time ni....mangsa aku adalah shazwan razak...hurm cian die sabar je ngan perangai aku.....huhuhu syg sory kalu i sakit kan hati u....muahahahaha tapikan  bila fikirkan blk cam kelakar je...hahahaha  org perempuan bila datng bulan je emosi mst xstabil...time2 camni la lelaki perlu banyak bersabar....kene sentiasa layan je perasaan girl friend or isteri korg...walaupun pun sebenarnya bukan salah korg pun...ok tips untuk kaum lelaki:




1) Hadiah coklat kepadanya. Pasti si gadia gembira menerimanya. Sesungguhnya pemberian kamu itu menjadi ubat kepada emosi gadis kala itu.
2) Nyatanya kehadiran PMS bukan waktu memutuskan hubungan. Peranan lelaki perlu lebih memahami pasangannya. Ikut rentak si dia dan layanlah dia sebagai seorang puteri sepanjang seminggu itu.
3) Lelaki sering terkena leteran tentu mendapati kedatangan period teman wanita bukanlah hari yang paling indah. Cuba tumpukan perhatian lebih kepadanya dan jangan mendatangkan marahnya. Ucapkan cinta dan pujinya cantik lebih-lebih.
4)  Harap teman lelaki lebih memahami dan tidak mengemukakan apa-apa persoalan atau masalah dalam waktu begini. Kejutan perlulah yang bermanfaat dan benar-benar menggembirakan.

5)  Kala si kekasih mula bertanyakan tentang badannya, jangan pula menambah bara dengan mengunkit dia makan kek brownies semalam. Hehe.
6)  Bawa si dia bersiar-siar. Udara segar mampu mengubah moodnya. Jangan sekali-kali mengingatkan dia mengenai ketidakselesaannya.
7)  Jangan bangkang jika dia mengutarakan masalah yang kamu masih merokok walaupun sudah berjanji mahu berhenti, atau baju kamu bertaburan di lantai, kerana saat begini memungkinkan dia meninggikan suara dan ini tentunya akan menghambarkan hubungan kamu. Sebaliknya, berdiam diri dan terima tegurannya.

8)  Pelajari kehadiran period wanita kerana kamu akan sehidup semati dengan isteri atau bakal isteri. Barulah bahagia dan hidup gembira kerana saling memahami.
9)  Bagi suami, belailah isteri jika dia dalam kesakitan. Dodoikan isteri agar dia lebih tenang. Manakala sang kekasih pula, bisikan kata-kata manis di telingannya menerusi telefon jika dia rasa kurang selesa.
10)  Dengan kehadiran kamu wahai lelaki yang sangat memahami, ia bakal meringankan lagi tekanan wanita. Hadiahkan si dia tuala wanita kerana ia pilihan tepat untuk lelaki
I love u Shazwan Razak :D
Picture: Google









Monday, 5 December 2011

Result Exam

Assalamulaikum....hai you'all huhuhu...xlama lg result exam sem 3 akan kuar....risau yer takut dapat result yg corot.....mudah-mudahan ok la result aku....aku dh berusaha dgn sedaya upaya kot sem....amin insyaallah :)


Tuesday, 29 November 2011

Who Shazwan Razak???

Assalamulaikum....hai arini nak citer pasal Shazwan Razak.....Sape shazwan razak ni????Camne die leh muncul dalam hidup aku...camne aku leh kenal die...huhuhu.....hidup aku sekarang dh kembali ceria...hahahahaha sebab ade orang sayang kat aku...muahahahaha....walaupun die xensem tp die comel...lalalalala aku panggil die baby mok ( sambil gelak jahat)....haahahahhaah aku harap relationship ktorang akan berkekalan  smp bila2 pun...insyaallah...amin arrgghhhhh skng ni aku tgh cuti sem 2 bulan plak 2......lame gler xjmpe die nnt....nasib baik ade bbm..huhuhu bole la lepas rindu...ok jom layan gambar dlu


perut tu kene cover skt...hihihi


time kurus


p/s: smlm baby mok cakap  nak diet..muahahahaha.....wait & see




Thursday, 24 November 2011

Happy Holiday

Yuhooo exam saya dah abis....lalalalala kepada yang lum abis tu good luck for ur exam....time to enjoy
hahahahaha....terutama sekali yana, bell, fizah, sara, along,shiro,wani dan lain-lain lg.....have a nice day....yehaaaaa

p/s: rindu my baby mok....nnt xjmpe 2 bulan..sob2 :(

Tuesday, 22 November 2011

study psychology



Psychology

today will study for last paper Psychology....chaiyok chaiyok neesa you can do it....focus on your study..
study smart study hard...lalalalaallala

p/s: i miss my baby mok :)

Monday, 21 November 2011

Whether Neesa Bakri in love????

Exam Week

xsabar dah nak abis exam...ada lg 1 paper pastu enjoy....huhuhu neesa focus focus....you can do it...hahahah
pada yang sudah abis exam tu selamat bercuti dan jumpe tahun depan kalu panjang umur....huhuhu

Sunday, 14 August 2011

Shopping raya

hai sudah 14 hari kita berpuasa...huhu ari ni aku g shopping raya kat alamanda...ramai gler org tp ok sume butik2 wat sale.....so td aku g shopping kat PDI beli kemeja 2 helai pas2 kasut kat primavera Total sume RM173.90 after sale....pastu g beli baju adik aku kt quicksilver...baju adik paling mahal pastu pilih asik warna same je...last2 ade 1 tu aku yg pilih kan.....pastu g beli kasut mak aku plak kat carlo rino ngan bata.....kat carlo rino tu aku yg pilih....aku suka kasut 2....nmpk kelas gitu bru la sesuai seorg pengetua yg pakai...huhuhuhu ok la nnt kte jmpe lg ek...daaa


lawa x bju ni


kasut ni tinggal 1 piece jew nasib baik saiz aku...huhuhu

p/s: shin chan kalu ko nak g shopping g la beli kat PDI coz t-shirt kat situ murah2 2 @ 32....berbaloi2 ko beli

Saturday, 13 August 2011

Interview

Hai kawan2....apa macam pose ok x????hehehe sedar x sedar dh pun 13 hari kte berpuasa....bulan2 puasa ni byk2 kan lah wat kebaikan....hehehe ok berbalik tajuk entry kali ni hari kamis yg lepas time dlm kelas psychology aku dapat call dr IMH consulting sdn bhd....die ofer keje kt aku position Multimedia developer/Web developer....die suh dtg interview ari isnin ni kul 3 ptg....aku rasa bulan puasa ni rezeki aku murah tuhan bg aku keje.....selepas masalah aku yer cost kene tukar structure lama ....aku bersyukur la tuhan bg aku rezeki lain plak....tp 2 la xtau lg dapat ke x keje 2....kalu dapat syukur alhamdullillah la mungkin perjalanan hidup kat si2 plak...mudah-mudahan semua yer berjalan lancar...amin

p/s: nnt mse nak g interview shin chan akn teman kan aku...tq coz support aku :p

Thursday, 4 August 2011

Semester baru & bulan puasa

Assalamulaikum...hai ape kabar lame xupdate blog... hehehehe skang ni aku dh pun masuk sem 3 tahun yg kedua...so far ok wat mse ni...still kawan2 yg sama but dapat lecturer2 yg best2....so bru la semangat nak belajar....hehehehe tapi yg x best yer cost yang aku amik skng kene tukar structure lama sebab yer xde intake baru....so agak kelam kabut skt last week...tapi  ok la dh settle this problem....hehehe ok  more thing this sem aku harap akan berlaku benda2 yg baik saje......dapat kwn2 yg sejati bkn yg hipokrit....malas dh nak nak amik port org2 cam2...mcm2 bdk2 je perangai.....aku bukan yer artis nak bermuka2 ngan orang dan aku xkisah kalu ade orang nak wat taik ngan aku...bkn aku rugi pape pun...orang kata biar orang wat jahat kat kita tapi jangan kita wat jahat kat orang....kalu kita wat gak makna yer kita pun sama cam die....bagi aku yg baik 2 dtg dari allah yg buruk tu dtg dr kita..so sempena bulan puasa  ni bykkan wat kebaikan kurangkan wat kejahatan...sume manusia xperfect so xkisah la die nak orang kaya ke orang miskin sume 2 xpenting.. yg penting hati mesti ikhlas dan jujur...baru la orang suka kat kite....kesempatan ini juga aku nak minta maaf la kalu aku ade wat salah kat sape2....aku ni bkn la perfect sgt....kita kene sentiasa saling ingat mengingati....baru la aman hidup ni....lagi satu xperlu nak jeles kalu orang lain lebih dari kte......xrugi pape pun..ok la aku ucapkan selamat berpuasa kepada kengkawan sume dan mula hidup baru lupakan kisah lama dan perbaiki diri kepada perkara yg baik......aku akhiri entry kali ni dgn gambar2 berbuka puasa ngan BFF...hehehe daaaa














Saturday, 9 July 2011

Tak tau nak tulis ape

Assalamualaikum...hai aku xtau nak tulis ape...hehehe...esok aku nak  genting selama 5 hari...so see u later...hehehehe....have a nice day :)

Saturday, 2 July 2011

Jom menabung!

Assalamualaikum....hai arini kan aku citer pasal saving money.....actually la kan menabung ni bagus for future plan.....tak kisah sikit ke banyak nanti lama byk la duit korg....xde rugi yer kalu simpan duit.....bila saving korg dh byk, byk faedah korg dapat....cth kalu korg nak beli pape ke kan boleh la guna duit tu ....pastu kalu ade pape berlaku cam korg sakit ke atau org tersayang mengalami masalah yg memerlukan duit so korg boleh la guna duit yg korg simpan tu.....sikit-sikit lama-lama jadi bukit .....hehehehe...so mari lah kita mula menabung dari sekarang.....actually aku dh pun start menabung since aku masuk kolej......dengan duit tu la aku dapat beli barang-barang yang aku suka.....so sekarang ni aku nak simpan duit tuk future plan plak.....aku nak beli rumah, kereta mini cooper aku pastu tuk wedding aku.....heheheh berangan bukan main lagi....so aku kene la start dari sekarang....tapi memandang kan aku still lg belajar so mungkin simpanan xbyk sgt la.....student mane ade income lg.....dapat duit pun parents yg bg....xpe slow2 nanti lama byk la....mulai dari sekarang aku akan kawal perbelanjaan harian aku....kalu benda2 yg xpenting xpayah la beli....jadi marilah kita menabung xrugi pun...percaya la....ok la daaa :)

Thursday, 30 June 2011

F.R.I.E.N.D.S.H.I.P

Hi...arini aku nk citer pasal friendship....kadang2 aku xfaham la npe kte perlu jd hipokrit dgn mmber sendiri....depan kite punya baik gler....belakang kte ya allah xtau la nak ckp camne.....npe kte perlu kianati kawan sendiri...apa yang ko dapat???bila wat sume tu....kalu ko xsuka berkawan duduk dalam hutan je la...kawan2 ngan beruk2 dan yg sewaktu dengan yer.....aku xfaham ape motif ko wat cite2 yg bukan2....ape yg ko sakit ati sgt smpai wat cam2.....orang kate kawan biar seribu....musuh jgan dicari...eh btul kew peribahasa aku ni....hahahaha....aku xsuka kalu dapat mmber cam2.....come on la...sume dah matang...jgn la jdi cam bdk2 sek.......kalu nak orang hormati ko cuba hormati dulu diri sendiri.....so aku xheran nanti kwn2 ko sume xnak kwn ngan ko.....so fikir2 kan la.....aku cakap kan jugak tuk diri aku sendiri supaya aku xjd cam2 tu....sume dh besar renung2 kan la selamat beramal....ok daaaa... :)

p/s: kalu sesape yg terasa maknanya die xjujur berkawan ngan kawan-kawannya.....

Mak! nak kawen....

Assalamulaikum....mst korg tertanya2 tajuk enrty aku kali....(sila muntah darah skng)hahahah....gler per neesa ni....meroyan nak kawen....hahahaha bukan ape aku tgk org kawen cam best yer hidup dorg ni...hahaha ramai jugak la kwn2 aku yg dh kawen.....best kew kawen????ceciter2 huhuhuhu....tapi kan camne nak kawen boyfriend pun xde....muahahahahah ade kew org nak kt aku....dh la aku ni keras pale pastu kalu makan mesti nak mewah sampaikan mak aku cakap..."ko nanti nak kawen  xbole cari org2 biasa nnt bankrap laki ko sebab makan sume nak mahal2 ok."hahahahha pastu kalu cuti mesti kena g jalan2 kalu x muncung je mulut aku 2....muahahaha.....baru2 ni aku g kenduri kawen mmber mak aku, anak lelaki die kawen kat bangi...balik tu singgah la kat PKNS bangi....ayah aku nak beli al-quran tuk abg aku wat hantaran die......die nak kwen bulan 12 tp kenduri belah lelaki ktorg wa thn depan....nnt kwn2 dtg la ye.....ok mase dh jmpe kedai jual al-quran 2 aku, mak, abah pun jalan2 jew la kt dlm PKNS 2....pastu sekali jmpe kedai wat kad kawen....abah aku suh la mak aku try2 tya2 harga....abg aku yg nak kawen tp aku yg over...muahahaha biasa la aku nak suka tgk2 benda2 yg art design yg cantik ni....pastu aku siap cakap kt mak aku npe x tempah....pastu mak aku cakap la ko yg xsabar npe....lmbt lg pun nak tempah awal2 wat.....ke ko yg xsabar yg kawen....hahahaa
aku kalu bole nak cari bakal suami yg penyayang,baik hati, cakap lembut ngan aku bkn lembut fizikal ok....pastu manjakan aku dengan kasih sayang...duit tu xpenting sgt kalu dapat yg kaya kira bonus la...hehehe
pastu kan aku nak yg pandai cari duit tuk keluarga, bijak dan bukan panas baran ok....aku paling benci lelaki panas baran ni.....yg paling penting die mesti pandai lembutkan  hati aku ni...yela aku kan keras pale....ada kew lelaki macam tu....bole kew die terima aku seadanya...insyaallah hehehe....sape suka saya sila masuk meminang skng...hahahah gler per xsabar nak kawen..muahahaha dah la merapu plak....ok la daaaaa :)

Monday, 20 June 2011

Tak Fahamlah!

Assalamualaikum...hai dh lme rasa yer xupdate blog...bkn ape xde story mory nk cite....kalu buka lappy pun kejap je....tah la rasa cam malas je....oklah berbalik pada entry kali ni.....aku tak faham la ngan mentality masyarakat kte ni...ape motif ko bwa kete laju2 kt kwsn perumahan....ape yg ko kejarkan????kelam kabut je aku tgk korg bwa kete....bkn ape kalu lah ade bdk2 main depan umh kan xcaya je kene langgar nanti....xkn la tu pun xleh nk bezakn.....ni tak bwa kete cam ape tah......kalu org yg fikir pakai otak die leh fikir la bkn yer letak otak kt lutut.....tak faham btul lah....aku marah sgt sebb ape tau mlm tadi aku, arissa, abg2 aku ngan kakak ipar main la kt luar.....nak test helikopter ngan kete control abg aku....arisssa bkn main teruja bila die leh control kete...hahaha....pas2 tiba-tiba dtg lah kete kancil yg dipandu seorg bdk perempuan bwa laju gler padahal umh ko dh nak dekat sampai pun bwh tu je itu pun leh bwa laju lg...xfhm tulah apa yg ko kejarkan pun xtau la....sbb aku tgk ko msk umah relax je xde pun kelam kabut...tak fahamlah ape motif ko!!...ok la tu saje tuk entry kali ni.....daaaaaa

Sunday, 12 June 2011

Bila nak kawen!!!

Assalamualaikum

hai ape kabar...hope sume yer ok...hihihi ok tuk entry kali ni kite akan bercerita tentang 'bila nak kawen????'...soklan tu kalu aku pegi kenduri kawen ke melawat org sakit ke or ape2 je mesti ada yg tya aku bila nak kawen...hurm camne nak kawen boyfriend @ dlm bahasa melayu yer sebut teman lelaki pun xde..muka aku ni nmpk cam dh sesuai tuk kawen ke???belajar pun xabis lg camne nak kawen....sekurang2 yer bg la abs dlu belajar pas2 keje bg mak ayah duit dlu bru bole kawen...huhuhuhu lg kalu nak kawen mesti lah btul2 dh bersedia dr segi mental dh fizikal bru bole kawen...masak pun xberapa nak pandai lg....camne nak kawen...nnt ari2 asik makan kt luar je....lame2 laki pun cr org lain...hihihi mintak2 jgn la dapat laki cam2.....selain tu kalu dh kawen tu tanggungjawab yer besar xsama cam hidup bujang...sebelum nak wat pape mesti kene utama kan suami dlu...bru diri kte sendiri pas2 kalu kalu ada anak lg besar tanggungjawab kte....ok la nanti kalu dh ade jodah kawen la nanti....hihihi daaaa

p/s: ada sorg makcik jual pisang goreng tya aku ari tu ko dh kawen ek...terkejut aku..hahaha

Mix & Match - POLYVORE

Untitled


Dorothy Perkins polka dot cocktail dress
26 GBP - dorothyperkins.com

Talbots flutter top
$74 - talbots.com

Necklace
indiska.com

RUKA hair bands accessory
10,500 JPY - nuan.gr.jp

Paul Smith tote bag
199 GBP - paulsmith.co.uk

Ed Hardy sunglasses
$185 - edhardyshop.com

Saturday, 4 June 2011

My Birthday

Assalamulaikum...hi ape kabar sume...hehehe aku baru balik dr kuala terengganu..fuhhh penat gler smp sakit pinggang aku....hahahaha by the way aku happy sgt dapat g holiday terutama sekali time g holiday ari it's my birthday..huhuhuhu birthday aku yg 23th ni mak aku kasi hadiah kain batik terengganu..aku suka sgt sebb aku yg pilih sendiri pas2 aku bubuh manik pergghh terbaik...hahahaha


ni la hadiah mak aku bg...lawa x???huhu

ktorg kat terengganu 3 ari je pas2 mse blk singgah jap kt kuantan...jalan2 kat kuantan igt nak makan nasi lemak simple kt belakang parkson 2 tp  dh xde dah...kt MPK plak just buka malam je....dlu mse aku dkk kt kuantan femes tmpt 2...bila aku back to KL dh lain tempat 2.....mse kat kuantan ayah aku suh aku tangkap gambar sekolah aku dlu...kte yer wat la kenangan...hahaha




 pas dh g melawat sekolah singgah la kt umh yg ktorg ddk dlu 2...ala dekat je ngan sekolah aku...umh aku depan sekolah ni.









rumah yang ktorg ddk 2 sampai skng kosong...sume dh xnak ddk kat si2 sebab dlu ade queen control kat si2...ok sekian saje tuk entry kali ni...da :)

p/s: bila abah nak kasi hadiah ni....