Wednesday, 7 December 2011

Najwa Mahiaddin - Got To Go

PMS


Hai u'all......aku skng emosi tgh xstabil.....so org sekeliling aku kene faham la time ni....mangsa aku adalah shazwan razak...hurm cian die sabar je ngan perangai aku.....huhuhu syg sory kalu i sakit kan hati u....muahahahaha tapikan  bila fikirkan blk cam kelakar je...hahahaha  org perempuan bila datng bulan je emosi mst xstabil...time2 camni la lelaki perlu banyak bersabar....kene sentiasa layan je perasaan girl friend or isteri korg...walaupun pun sebenarnya bukan salah korg pun...ok tips untuk kaum lelaki:




1) Hadiah coklat kepadanya. Pasti si gadia gembira menerimanya. Sesungguhnya pemberian kamu itu menjadi ubat kepada emosi gadis kala itu.
2) Nyatanya kehadiran PMS bukan waktu memutuskan hubungan. Peranan lelaki perlu lebih memahami pasangannya. Ikut rentak si dia dan layanlah dia sebagai seorang puteri sepanjang seminggu itu.
3) Lelaki sering terkena leteran tentu mendapati kedatangan period teman wanita bukanlah hari yang paling indah. Cuba tumpukan perhatian lebih kepadanya dan jangan mendatangkan marahnya. Ucapkan cinta dan pujinya cantik lebih-lebih.
4)  Harap teman lelaki lebih memahami dan tidak mengemukakan apa-apa persoalan atau masalah dalam waktu begini. Kejutan perlulah yang bermanfaat dan benar-benar menggembirakan.

5)  Kala si kekasih mula bertanyakan tentang badannya, jangan pula menambah bara dengan mengunkit dia makan kek brownies semalam. Hehe.
6)  Bawa si dia bersiar-siar. Udara segar mampu mengubah moodnya. Jangan sekali-kali mengingatkan dia mengenai ketidakselesaannya.
7)  Jangan bangkang jika dia mengutarakan masalah yang kamu masih merokok walaupun sudah berjanji mahu berhenti, atau baju kamu bertaburan di lantai, kerana saat begini memungkinkan dia meninggikan suara dan ini tentunya akan menghambarkan hubungan kamu. Sebaliknya, berdiam diri dan terima tegurannya.

8)  Pelajari kehadiran period wanita kerana kamu akan sehidup semati dengan isteri atau bakal isteri. Barulah bahagia dan hidup gembira kerana saling memahami.
9)  Bagi suami, belailah isteri jika dia dalam kesakitan. Dodoikan isteri agar dia lebih tenang. Manakala sang kekasih pula, bisikan kata-kata manis di telingannya menerusi telefon jika dia rasa kurang selesa.
10)  Dengan kehadiran kamu wahai lelaki yang sangat memahami, ia bakal meringankan lagi tekanan wanita. Hadiahkan si dia tuala wanita kerana ia pilihan tepat untuk lelaki
I love u Shazwan Razak :D
Picture: Google









Monday, 5 December 2011

Result Exam

Assalamulaikum....hai you'all huhuhu...xlama lg result exam sem 3 akan kuar....risau yer takut dapat result yg corot.....mudah-mudahan ok la result aku....aku dh berusaha dgn sedaya upaya kot sem....amin insyaallah :)


Tuesday, 29 November 2011

Who Shazwan Razak???

Assalamulaikum....hai arini nak citer pasal Shazwan Razak.....Sape shazwan razak ni????Camne die leh muncul dalam hidup aku...camne aku leh kenal die...huhuhu.....hidup aku sekarang dh kembali ceria...hahahahaha sebab ade orang sayang kat aku...muahahahaha....walaupun die xensem tp die comel...lalalalala aku panggil die baby mok ( sambil gelak jahat)....haahahahhaah aku harap relationship ktorang akan berkekalan  smp bila2 pun...insyaallah...amin arrgghhhhh skng ni aku tgh cuti sem 2 bulan plak 2......lame gler xjmpe die nnt....nasib baik ade bbm..huhuhu bole la lepas rindu...ok jom layan gambar dlu


perut tu kene cover skt...hihihi


time kurus


p/s: smlm baby mok cakap  nak diet..muahahahaha.....wait & see




Thursday, 24 November 2011

Happy Holiday

Yuhooo exam saya dah abis....lalalalala kepada yang lum abis tu good luck for ur exam....time to enjoy
hahahahaha....terutama sekali yana, bell, fizah, sara, along,shiro,wani dan lain-lain lg.....have a nice day....yehaaaaa

p/s: rindu my baby mok....nnt xjmpe 2 bulan..sob2 :(

Tuesday, 22 November 2011

study psychology



Psychology

today will study for last paper Psychology....chaiyok chaiyok neesa you can do it....focus on your study..
study smart study hard...lalalalaallala

p/s: i miss my baby mok :)