Thursday, 26 May 2011

Cinta pertamaku

Assalamualaikum ...hai entry kali ni aku akan cerita tentang percintaan aku yang aku tak lupa sampai bila-bila..sebabnya masa tu lah aku kenal apa erti cinta..aku mula kenal dengan dia pada 5/11/2003 mase tu aku baru abs exam PMR. dia ni sebenarnya bekas anak murid mak aku mase mak aku mengajar kat SMK Selayang Baru. Beza umur aku ngan dia 7 tahun.


Pada hari tersebut dia call kat umah aku kebetulan plak aku yang jawab panggilan tersebut. Pas2 aku pas la call kat mak aku. lama jugak la dia berborak ngan mak aku..dia siap tanya pasal aku lg..pastu dia cakap kat mak aku nak cakap ngan aku kejap..aku pun jawab call dia.. ayat pertama dia tanya aku sapa nama aku pastu aku wat apa time cuti sekolah. sejak hari tu dia hari-hari call umah aku semata-mata nak berborak ngan aku..tapi dia call time mak aku xde kat umah. dalam sehari tu sampai 5 6 kali call..dari pagi sampai malam..kalu malam dia call kat hp aku.hehehe aku rasa happy sangat masa tu...pastu dia cakap la dia suka kat aku..dia cakap suka kat aku masa dia jumpa aku kat sekolah mak..masa tu aku kecik lagi..dia penah tanya kat mak "cikgu ada anak perempuan x??" pastu mak pun tanya nape dia jawab "nanti saya nak jadi menantu cikgu la". dia kalu call mak aku siap panggil mak aku mak lg..seminggu selepas panggilan hari ktorang pun couple la. tp senyap2 la sbb masa tu kan aku sekolah lg dah tentu la mak aku xkasi. dia pernah mintak izin mak aku tapi mak cakap tunggu la aku abis sekolah dlu. so ktorang senyap2 je..sampai sekarang mak aku xtau aku penah bercinta ngan dia. 


ktorang break pada bulan 5 tahun 2009 masa tu baru balik dari bercuti kat Jakarta. Aku pergi bercuti pun sebab aku stress sgt masa tu kebetulan pas balik je dari Jakarta aku exam paper Database. Memang terbaik la tgh2 exam bole g bercuti plak....nasib baik time 2 xde paper. Punca ktorang berpisah aku sendiri xtau sebab ape..senang cakap xde jodah la.. lagi pun sekarang dia dah kawen pun..tapi aku memang sayang kat dia. Aku xpenah mintak pape pun kat dia. Aku cuma nak perhatian dia je..Tu je tapi dia xleh nak faham perasaan aku mase tu...Aku  ingat lagi sebulan sebelum dia nak kawen dia pernah cari aku dan dia mesti nak tau kan jawapan sebenar dia pernah tanya aku sayang dia lg x? aku cakap xsyg dah tp dalam hati aku  masih sayang dia sampai sekarang. Aku cakap begitu sebab aku xnak rampas bkn hak aku lagi..dia dah orang lain dah nak kawen dh mse tu.. Aku xsanggup nak wat cam2. aku doa kan semoga dia bahagia disisi isteri dia sekarang. Jadilah seorang suami & ayah yang terbaik dalam family. Oklah sekian saje entry kali ini.. 

video

lagu ni ditujukan khas tuk si dia :)


Yusry & Lisa Surihani Bercinta


Assalamulaikum. Hai wat per 2???hehehe entry kali ni nak citer pasal yusry & lisa surihani dikata bercinta. Wahh suka yer nampak sweet je dorg ni. lagipun apasalah yer dorg bercinta. Dua2 masih single lg..hehehe Lisa ni dah cantik pas2 berpelajaran tinggi plak 2....memang sesuai dorg berdua ni. Aku doakan dorg berbahagia selalu...hehehe oklah setakat ni saje untuk entry kali ni. daaaaaa :)

Christina Perri - Jar of Hearts Official Video

video

yang ni plak tuk cik bell yang jiwa kacau...hehehe

Arrora Salwa - Ahmad (Official MP3)



lagu ni ditujukan khas tuk shin chan

~ M.A.K.A.N ~

Anda suka makan. Aku suka makan kalau korang bawa g makan2 kat mane2 memang xrugi la. Sebab aku suka makan lah sekarang ni KU sudah nampak gemuk...hehehe anda suka makan apa, aku suka makan spaghetti marinara, spaghetti bolognese, chocolate cake & seafood. Tempat paling best pernah makan spaghetti kat Restoran Aunty Aini's. Restoran ni terletak di Kampung Chelet, Batu 16, Jalan Nilai-Sepang sepanjang jalan raya. Jika dari Nilai ia mengambil hanya 5 minit manakala dari Pekan Salak, ia mengambil 10 minit. Waktu perniagaan bermula ialah pada jam 11.30 pagi hingga 2.30 petang bagi makan tengahari manakala untuk makan malam ia dibuka pada jam 5.30 petang hingga 11.30 malam dan tutup pada hari Ahad. Kalau seafood plak yang paling best tempat aku penah pergi kat Melaka. Seafood kat  situ besar2 belaka. Ok bercakap pasal spaghetti kan ade peristiwa pernah berlaku agak sakit hati jugak la tapi sebab member xpe la....aku kan baik hati mesti cik bell ngan yana kalu baca ni muntah hijau...huhuhu citer yer gini ade suatu ari2 aku kuar la ngan mmber2 kolej aku g midvalley. Sampai je kat sana ktorang lepak la kt food court atas sbb nak tggu lg sorg mmber. dah alang2 ade kat food court 2 tiba2 perut rasa lapar plak so aku g la order spaghetti marinara seafood. member2 yang lain dorg makan mcd. so nak jadikan cerita ade sorang member aku ni die nak rasa la makanan aku. aku xkisah la die nak rasa sbb aku xde la kedekut sgt tp yang membuat kan  sakit ati yer ko bole plak bedal kupang atau dlm bi sebut sebagai mussels sampai abis dh benda ade satu je...kalu yer pun ko nak makan benda tinggal la sikit tuk aku ni tidak ko makan sampai abis..bertapa geram yer aku mase tu tp kan sebb mmber xpe la.... Oklah tu je cerita tuk entry kali ni..hehehe


ni la restoran aunty aini's tu ala2 jungle gitu


yang ni plak kat medan ikan bakar umbai melaka


spaghetti bolognese


spaghetti marinara


chocolate cake ni mase birthday aku yg ke-22


yang plak seafood yummy2






Tuesday, 24 May 2011

~ Impianku ~

Adakah anda punyai Impian? Kalau ya, adakah impian itu akan tercapai atau sebaliknya? atau anda akan kejar, hanya tunggu dan lihat atau hanya impian semata-mata. Bagaimana untuk mencapai impian itu. Jika kita berusaha tidak mustahil impian itu akan menjadi kenyataan. Insyaallah sebelum itu aku akan tunjuk beberapa impian aku dan harap impian ini akan menjadi kenyataan suatu hari nanti. Amin :)

Mini Cooper


Rumah


Blackberry curve 3g

p/s: bb maybe akan tercapai nnt... :)

P.E.R.C.U.T.I.A.N.K.U


Pantai Port-Dickson


Teluk Cempedak, Kuantan


Kuala Terengganu

Have a nice day :D

p/s: picture from google

Monday, 9 May 2011

PD, Kuantan, Terengganu...Singapore????

Assalamulaikum...

hai....yeye exam dh nak abs tinggal lg 3 ari je...huhuhuhu hari ahad kemas barang blk sepang...huhuhu dh sebln xblk umh...rindu myRoom...argghhh.ok lepas abs jew exam nnt aku akan pergi bercuti.....yahooo dh lame x g holiday...last g thn lepas bln 9 g Penang 2 pun sbb kazen aku kawen alang2 2 holiday sekali la...pas2 dh xde g ane2 sbb parent aku xleh amk sbb dorg baru naik pangkat ngan tukar tempat keje...ok lah mse cuti sem nnt aku akan pergi maybe 3 tempat. First g PD mse kt si2 ade family day kastam....so time 2 aku akan bawa Arissa ngan Ariana (adik Arissa) g sekali...dorg pun dh lme x g holiday....baru meriah bila ramai2 ni...Pas blk dr PD  aku akan g kuantan ngan t'ganu. Mse smp je kuantan nnt tempat first aku akn g adalah g mkn nasi lemak Simple  kt MPK....sedap gler pas2 simple je nasi lemak dorg...pas2 nk cr Mee Changlung....Mee Changlung ni aku xsure kt tmpt mane paling sedap..ari2 aku mkn kt Tg.Api...pas dh abs jalan2 kt kuantan...ktorg g jalan2 kt t'ganu pulak....wah best yer cuti aku kali ni...hahaha...dh cuti lame gler 2 bln lebh plak 2.....Singapore????hurm aku teringin nk g Universal Studio...tp kene cr tiket murah dlu la...kalu dapat maybe aku akan g.....tp tgk la camne nnt....Korg time cuti nnt nak wat per????nnt jaga diri baik2 ye terutama sekali Cik Bell, Yana Zana, Along, Shiro....nnt kte jmpe bln 7 ye...huhuhu harap korg happy mse cuti nnt...ok lah nnt kte sambung lg ek...kene sambung stdy...ade lg 3 paper....All the best pda yg blum abs exam lg...jawab btul2...ok daaaaa....


Thursday, 5 May 2011

Rasa cam nak tumbuk orang je....

????????

Greeting

Assalamualaikum,

I will come back after finish my exam. 14/5/2011

see u later. xoxo 

^___^
neesa