Saturday, 9 July 2011

Tak tau nak tulis ape

Assalamualaikum...hai aku xtau nak tulis ape...hehehe...esok aku nak  genting selama 5 hari...so see u later...hehehehe....have a nice day :)

Saturday, 2 July 2011

Jom menabung!

Assalamualaikum....hai arini kan aku citer pasal saving money.....actually la kan menabung ni bagus for future plan.....tak kisah sikit ke banyak nanti lama byk la duit korg....xde rugi yer kalu simpan duit.....bila saving korg dh byk, byk faedah korg dapat....cth kalu korg nak beli pape ke kan boleh la guna duit tu ....pastu kalu ade pape berlaku cam korg sakit ke atau org tersayang mengalami masalah yg memerlukan duit so korg boleh la guna duit yg korg simpan tu.....sikit-sikit lama-lama jadi bukit .....hehehehe...so mari lah kita mula menabung dari sekarang.....actually aku dh pun start menabung since aku masuk kolej......dengan duit tu la aku dapat beli barang-barang yang aku suka.....so sekarang ni aku nak simpan duit tuk future plan plak.....aku nak beli rumah, kereta mini cooper aku pastu tuk wedding aku.....heheheh berangan bukan main lagi....so aku kene la start dari sekarang....tapi memandang kan aku still lg belajar so mungkin simpanan xbyk sgt la.....student mane ade income lg.....dapat duit pun parents yg bg....xpe slow2 nanti lama byk la....mulai dari sekarang aku akan kawal perbelanjaan harian aku....kalu benda2 yg xpenting xpayah la beli....jadi marilah kita menabung xrugi pun...percaya la....ok la daaa :)