Thursday, 30 June 2011

F.R.I.E.N.D.S.H.I.P

Hi...arini aku nk citer pasal friendship....kadang2 aku xfaham la npe kte perlu jd hipokrit dgn mmber sendiri....depan kite punya baik gler....belakang kte ya allah xtau la nak ckp camne.....npe kte perlu kianati kawan sendiri...apa yang ko dapat???bila wat sume tu....kalu ko xsuka berkawan duduk dalam hutan je la...kawan2 ngan beruk2 dan yg sewaktu dengan yer.....aku xfaham ape motif ko wat cite2 yg bukan2....ape yg ko sakit ati sgt smpai wat cam2.....orang kate kawan biar seribu....musuh jgan dicari...eh btul kew peribahasa aku ni....hahahaha....aku xsuka kalu dapat mmber cam2.....come on la...sume dah matang...jgn la jdi cam bdk2 sek.......kalu nak orang hormati ko cuba hormati dulu diri sendiri.....so aku xheran nanti kwn2 ko sume xnak kwn ngan ko.....so fikir2 kan la.....aku cakap kan jugak tuk diri aku sendiri supaya aku xjd cam2 tu....sume dh besar renung2 kan la selamat beramal....ok daaaa... :)

p/s: kalu sesape yg terasa maknanya die xjujur berkawan ngan kawan-kawannya.....

Mak! nak kawen....

Assalamulaikum....mst korg tertanya2 tajuk enrty aku kali....(sila muntah darah skng)hahahah....gler per neesa ni....meroyan nak kawen....hahahaha bukan ape aku tgk org kawen cam best yer hidup dorg ni...hahaha ramai jugak la kwn2 aku yg dh kawen.....best kew kawen????ceciter2 huhuhuhu....tapi kan camne nak kawen boyfriend pun xde....muahahahahah ade kew org nak kt aku....dh la aku ni keras pale pastu kalu makan mesti nak mewah sampaikan mak aku cakap..."ko nanti nak kawen  xbole cari org2 biasa nnt bankrap laki ko sebab makan sume nak mahal2 ok."hahahahha pastu kalu cuti mesti kena g jalan2 kalu x muncung je mulut aku 2....muahahaha.....baru2 ni aku g kenduri kawen mmber mak aku, anak lelaki die kawen kat bangi...balik tu singgah la kat PKNS bangi....ayah aku nak beli al-quran tuk abg aku wat hantaran die......die nak kwen bulan 12 tp kenduri belah lelaki ktorg wa thn depan....nnt kwn2 dtg la ye.....ok mase dh jmpe kedai jual al-quran 2 aku, mak, abah pun jalan2 jew la kt dlm PKNS 2....pastu sekali jmpe kedai wat kad kawen....abah aku suh la mak aku try2 tya2 harga....abg aku yg nak kawen tp aku yg over...muahahaha biasa la aku nak suka tgk2 benda2 yg art design yg cantik ni....pastu aku siap cakap kt mak aku npe x tempah....pastu mak aku cakap la ko yg xsabar npe....lmbt lg pun nak tempah awal2 wat.....ke ko yg xsabar yg kawen....hahahaa
aku kalu bole nak cari bakal suami yg penyayang,baik hati, cakap lembut ngan aku bkn lembut fizikal ok....pastu manjakan aku dengan kasih sayang...duit tu xpenting sgt kalu dapat yg kaya kira bonus la...hehehe
pastu kan aku nak yg pandai cari duit tuk keluarga, bijak dan bukan panas baran ok....aku paling benci lelaki panas baran ni.....yg paling penting die mesti pandai lembutkan  hati aku ni...yela aku kan keras pale....ada kew lelaki macam tu....bole kew die terima aku seadanya...insyaallah hehehe....sape suka saya sila masuk meminang skng...hahahah gler per xsabar nak kawen..muahahaha dah la merapu plak....ok la daaaaa :)

Monday, 20 June 2011

Tak Fahamlah!

Assalamualaikum...hai dh lme rasa yer xupdate blog...bkn ape xde story mory nk cite....kalu buka lappy pun kejap je....tah la rasa cam malas je....oklah berbalik pada entry kali ni.....aku tak faham la ngan mentality masyarakat kte ni...ape motif ko bwa kete laju2 kt kwsn perumahan....ape yg ko kejarkan????kelam kabut je aku tgk korg bwa kete....bkn ape kalu lah ade bdk2 main depan umh kan xcaya je kene langgar nanti....xkn la tu pun xleh nk bezakn.....ni tak bwa kete cam ape tah......kalu org yg fikir pakai otak die leh fikir la bkn yer letak otak kt lutut.....tak faham btul lah....aku marah sgt sebb ape tau mlm tadi aku, arissa, abg2 aku ngan kakak ipar main la kt luar.....nak test helikopter ngan kete control abg aku....arisssa bkn main teruja bila die leh control kete...hahaha....pas2 tiba-tiba dtg lah kete kancil yg dipandu seorg bdk perempuan bwa laju gler padahal umh ko dh nak dekat sampai pun bwh tu je itu pun leh bwa laju lg...xfhm tulah apa yg ko kejarkan pun xtau la....sbb aku tgk ko msk umah relax je xde pun kelam kabut...tak fahamlah ape motif ko!!...ok la tu saje tuk entry kali ni.....daaaaaa

Sunday, 12 June 2011

Bila nak kawen!!!

Assalamualaikum

hai ape kabar...hope sume yer ok...hihihi ok tuk entry kali ni kite akan bercerita tentang 'bila nak kawen????'...soklan tu kalu aku pegi kenduri kawen ke melawat org sakit ke or ape2 je mesti ada yg tya aku bila nak kawen...hurm camne nak kawen boyfriend @ dlm bahasa melayu yer sebut teman lelaki pun xde..muka aku ni nmpk cam dh sesuai tuk kawen ke???belajar pun xabis lg camne nak kawen....sekurang2 yer bg la abs dlu belajar pas2 keje bg mak ayah duit dlu bru bole kawen...huhuhuhu lg kalu nak kawen mesti lah btul2 dh bersedia dr segi mental dh fizikal bru bole kawen...masak pun xberapa nak pandai lg....camne nak kawen...nnt ari2 asik makan kt luar je....lame2 laki pun cr org lain...hihihi mintak2 jgn la dapat laki cam2.....selain tu kalu dh kawen tu tanggungjawab yer besar xsama cam hidup bujang...sebelum nak wat pape mesti kene utama kan suami dlu...bru diri kte sendiri pas2 kalu kalu ada anak lg besar tanggungjawab kte....ok la nanti kalu dh ade jodah kawen la nanti....hihihi daaaa

p/s: ada sorg makcik jual pisang goreng tya aku ari tu ko dh kawen ek...terkejut aku..hahaha

Mix & Match - POLYVORE

Untitled


Dorothy Perkins polka dot cocktail dress
26 GBP - dorothyperkins.com

Talbots flutter top
$74 - talbots.com

Necklace
indiska.com

RUKA hair bands accessory
10,500 JPY - nuan.gr.jp

Paul Smith tote bag
199 GBP - paulsmith.co.uk

Ed Hardy sunglasses
$185 - edhardyshop.com

Saturday, 4 June 2011

My Birthday

Assalamulaikum...hi ape kabar sume...hehehe aku baru balik dr kuala terengganu..fuhhh penat gler smp sakit pinggang aku....hahahaha by the way aku happy sgt dapat g holiday terutama sekali time g holiday ari it's my birthday..huhuhuhu birthday aku yg 23th ni mak aku kasi hadiah kain batik terengganu..aku suka sgt sebb aku yg pilih sendiri pas2 aku bubuh manik pergghh terbaik...hahahaha


ni la hadiah mak aku bg...lawa x???huhu

ktorg kat terengganu 3 ari je pas2 mse blk singgah jap kt kuantan...jalan2 kat kuantan igt nak makan nasi lemak simple kt belakang parkson 2 tp  dh xde dah...kt MPK plak just buka malam je....dlu mse aku dkk kt kuantan femes tmpt 2...bila aku back to KL dh lain tempat 2.....mse kat kuantan ayah aku suh aku tangkap gambar sekolah aku dlu...kte yer wat la kenangan...hahaha




 pas dh g melawat sekolah singgah la kt umh yg ktorg ddk dlu 2...ala dekat je ngan sekolah aku...umh aku depan sekolah ni.









rumah yang ktorg ddk 2 sampai skng kosong...sume dh xnak ddk kat si2 sebab dlu ade queen control kat si2...ok sekian saje tuk entry kali ni...da :)

p/s: bila abah nak kasi hadiah ni....